• Cancel
    Filter
Filter

36. ONLINE CURRENT ART AUCTION

History determines the value, demand determines the price...

Lot: 1 » PAINTING

Ganco KARABACAKOV (1951)

Oil on canvas, Framed, Signed, 60 x 70 cm.

1973 yılında Güzel Sanatlar Lisesini bitirdikten sonra Güzel Sanatlar Fakültesine giren Karabacakov, bu Fakültenin “Kitap İllüstrasyon ve Tasarımı” bölümünü 1979 yılında bitirdi. 1980 yılından bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası galeride sergiler açan sanatçı, bir dönem aktif olarak politika ile de ilgilendi ve Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde bulundu. Sanatçının Bulgaristan’ın yanı sıra Çek ve Slovak Cumhuriyetlerinde, Polonya’da, Fransa’da, Belçika, Almanya, ABD’de, ve daha birçok ülkede özel ve müze koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır. 

Details
Lot: 4 » PAINTING

ERKAN GÜLER (1975)

"Allegory III" Oil on canvas, 2022, Framed, Signed, 60 x 50 cm.

1975 yılında İstanbul'da doğdu. 1998'de Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'ne girdi. Akademi yıllarında Article sergisi, Şuhut Atatürk Evi Kurtuluş savaşı panoramaları, Munster Kuns Akademi'de Performans 119 çalışması gibi projelerin içerisinde yer aldı.

Günümüze kadar sempozyum, çalıştaylara ve çeşitli yarışma sergilerine katıldı. Çeşitli ödüller ve teşekkürler aldı.

2005 yılında Devlet Opera ve Balesinin açtığı sınava katılıp ''sahne ressamı'' oldu. Bunun yanında sanat danışmanlığı, post prodüksiyon ile ilgili çalışmalar içerisinde yer aldı.

İlk kişisel sergisini 2016 yılında açtı.

Details
Lot: 6 » PAINTING

Mehmet GÜN (1954)

Mixed media on canvas-facing cardboard, Framed, Signed, 100 x 70 cm.

1954 yılında doğan ressam 1983’te Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. Sayısız karma sergiye katılan çok sayıda kişisel sergi açan sanatçı, İtalya, Fransa, New York, Roma ve Berlin’de resim çalışmalarına devam etti

Details
Lot: 7 » PAINTING

Gencay KASAPÇI (1933-2017)

Oil on canvas, Framed, Signed, 50 x 40 cm.

9 Mart 1933 tarihinde babasının yedek subaylık yaptığı dönemde Ankara’da doğdu. Resme olan ilgisi üç yaşındayken başladı. İlk sergisini 1957'de Ankara'daki Sanat Sevenler Derneği'nde açtı. 1959'da İtalyan Hükûmeti tarafından verilen bursla Florans'ya giderek Floransa Akademisi'nde Prof. Collacichi ile fresk ve mozaik alanlarında çalışmalarda bulundu. 1960-65 yılları arasında Roma'da kaldı ve burada kendi atölyesini kurdu. Roma'da kaldığı süre boyunca ilk yurtdışı kişisel sergisini açtı. Cenova, Gubbio, Roma, Venedik ve Milano şehirlerindeki galerilerde sergiler açtı ve davetler aldı.1950'li yılların sonlarında Almanya'da ll. Dünya Savaş'ı sonrasında oluşan karamsar havayı dağıtmak ve daha olumlu bir iklim oluşturmak felsefesiyle başlayan Zero hareketinin Türkiye'deki ilk ve tek temsilcisi olarak kabul edilmektedir. Yaşamı boyunca yurt içi ve dışında 100 ün üzerinde kişisel sergi açtı. Uluslararası alanda birçok karma sergi ve fuara davet edildi, birçok ödül aldı.  Yurt içi ve dışında çeşitli kurum ve müzelerde, özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı 2017 Eylül ayında Roma´da yapmış olduğu  son kişisel sergisiyle sevenlerine veda etmiş, yaşamının son anına kadar resim yapmayı bırakmamıştır.

Details
Lot: 8 » PAINTING

Ekrem YALÇINDAĞ (1964)

Oil on canvas, Framed, Signed, 140 x 120 cm.


1964 yılı Adıyaman doğumlu olan sanatçı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördü ve yüksek lisans yaptı. 1994-99 yılları arasında Frankfurt Städelschule’de Prof. Hermann Nitsch ile çalıştı. Yapıtlarında geometrik ve floral motifleri el işçiliğine bir övgü niteliğinde kullanan Ekrem Yalçındağ, sanat ve tasarım arasında, resim sanatının geleneksel tekniklerinden yola çıkarak bağ kurar. Motifler tekrar ve iç içe geçme yoluyla izleyicide görsel yanılsama yaratırken, kültürel bağlamda zamansızlığa (düne – bugüne – yarına) işaret eder. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi gerçekleştirmiş olan sanatçının, Kunstmuseum, Stuttgart, Lahey/Avrupa Patent Dairesi, Münih/Goetz Koleksiyonu, Münih/Allianz Koleksiyonu’nda eserleri bulunmaktadır. Çalışmalarını Almanya ve İstanbul’da sürdürmektedir.
 

Details
Lot: 9 » SCULPTURE

İlayda KEPEZ (1998)

''Power Intoxication II' 2022, Polymer, Metal, Resin, Signed, 63 x 36 cm.

1998 Ankara doğumlu sanatçı İlayda Kepez, Batıkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Tasarım Bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü kazandı. 4 yıl süren lisans eğitimini 2020 yılında tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Bölümü’nde tezli yüksek lisans programına başladı ve eğitimine devam etmektedir

Details
Lot: 12 » SCULPTURE

Ufuk Güneş TAŞKIN (1988)

“Oceania” Metal, 2021, Signed, 165 x 105 x 90 cm.

Ufuk Güneş Taşkın 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Samsun İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2014 Yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsün’de heykel Anasanat Dalın’da Tezli Yüksek Lisans Programına başladı. 2018 yılında ‘Heykel Sanatında Hazır Nesne Kullanımı’ isimli tezi yazarak Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamladı. Sanatçı 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Heykel Anasanat Dalın’da Sanatta Yeterlilik (Doktora) Programına başladı. Bir çok sergi, sempozyum ve fuarda yer alan Ufuk Güneş Taşkın akademik araştırmaları ile birlikte heykel çalışmalarını Eskişehir’de sürdürmeye devam etmektedir.

 

Details
Lot: 14 » SCULPTURE

Meysem SAMSUN

Afyon marble, 35 x 21 x 8 cm.

Lisans, Anadolu üniversitesi GSF Heykel Bölümü  1992-1996

Yüksek Lisans, Cumhuriyet Üniversitesi Resim –İş eğitimi 2005-2008 ( Tez Adı: Sanatsal Yaratım Sürecinde Sanat, sanatçı ve İdeoloji Sorunsalı)

Sanatta Yeterlik, Gazi Üniversitesi Bileşik Sanatlar Ana Sanat Dalı 2012- 2015 (Tez Adı: Tarih Öncesi Sanat Formlarının Tekrarı; heykelde İmge Üretimi Üzerine Yeni Bir Okuma Denemesi)

Doçent Unvan Tarihi: 17.07.2018

Details
Lot: 16 » SCULPTURE

Neslihan DEMİRCİOĞLU

''Elf - I Am Nature's Rhythm'' 2022, Ceramic sculpture, glaze on black mud, Free Hand Forming, 1250 C, Solid wood pedestal, 48 x 19 x 21 cm.

1972 İstanbul doğumlu Neslihan Demircioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu olmakla beraber, kendi firmasında mimarlık çalışmalarına devam etmekte.

İstanbul, Bodrum, Ankara, İzmir olmak üzere çeşitli şehirlerde, bir çok fuar ve karma sergiye katıldı. 2021 yılında Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin “Gelecek Zaman” adlı 13. Teras sergisinde eseriyle yer aldı. 2021’den beri Balaban Sanat Galerisi tarafından temsil edilmekte ve üretimlerine İstanbul’da kendi atölyesinde devam etmektedir.  

Çocukluğundan beri süregelen sanata olan ilgisi, Seramik heykel çalışmalarıyla kendine bir akış yolu bulmuştur ve bu yolla her alanda biriktirdiği deneyimleri  öz yansıması olarak     şekillendirdiği  heykellerde farklı boyutların bilinmezlerini ve bilincini aramaktadır

Seramik malzemenin dışında demir ve ahşap malzemeleri de eserlerine entegre etmektedir ve Sevgi Karay atölyesinde, demir malzeme  ile de heykel çalışmalarını  sürdürmektedir.

Details
Lot: 19 » SCULPTURE

Mustafa TUĞRUL

''Swordfish'' Metal, Signed, 73 x 110 x 20 cm.

1996’da, Mersin’de doğdu. 2014 yılında, Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği programında 2 dönem eğitim aldı. Anadolu Üniversitesi G.S.F Heykel Bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra yine aynı okul ve bölümde, 2019 yılında yüksek lisansa başladı ve eğitimime devam etmektedir. Kişisel ve karma birçok sergide bulundu. Sanayi atıkları ve birçok geri dönüşüm malzemesiyle, mekanik ve figüratif metal heykeller üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Details
Lot: 22 » SCULPTURE

Doğan KARAKILIÇ

''Elephant Man'' Concrete mixed media on metal, 2021, 40 x 25 x 15 cm.

2008 yılında, ilk resim ve heykel çalışmalarına başlayan sanatçı, Düzce Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Heykel Bölümü ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde sanat eğitimi aldı. Eserlerinde dünya mitolojilerini ortak hikayelerde birleştiren ve kişisel bir mitosa yer veren sanatçı aynı zamanda sanal oyunlardaki imgelerin gerçek dünyadaki bizlerle olan karşılaşmalarını işlemektedir. Genellikle metal, beton, tekstil ürünleri, taş, kil, plastik, çeşitli boyalar vb. malzemeler kullan-maktadır. Heykel ve resmin dışında video-art, seramik, fotoğraf, happening çalışmaları yapmaktadır.

Details
Lot: 23 » PAINTING

Betül DURA (1995)

Love Oil on canvas, 2021, Framed, Signed, 35 x 25 cm.

1995 yılında Ankara’da doğdu. İlköğretimini, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2014 yılında başladığı resim çalışmalarına, akademik bir yön vermek üzere üniversite sınavlarına girerek, resim bölümünü kazandı. 2015-2019 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde lisans eğitimini, birincilik ile tamamladı. Betül Dura şuan Hacettepe Üniversitesi  Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 

Aynı zamanda Gala Sanat Galerisi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 25 » PAINTING

Ergin İNAN (1943)

Oil on canvas, signed, 140 x 180 cm.

Ressam, yazar. 14 Kasım 1943, Malatya doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Malatya’da tamamladı. Bir süre İstanbul Hukuk Fakültesinde (1963) okudu. İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu (1968) bitirdikten sonra Salzburg (1969) ve Münih’te (1971-73) öğrenim gördü.

1985-86 yıllarında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümünde misafir profesör olarak desen dersleri verdi. Resim ve desenlerinde Bizans ikonları, anonim Anadolu halk sanatları, Kur’an elyazmaları ve 15. yüzyılda yaşamış olan nakkaş Siyah Kalem’den etkilendi. Yer yer çok ayrıntılı işlenmiş desenlerinde Osmanlıca ve Türkçe yazılara da yer verdi. 1974-93 yılları arasında on dört ödül aldı. Çalışmasını İstanbul’da Yeditepe Üniversitesinde öğretim üyesi olarak sürdürdü.

Details
Lot: 27 » PAINTING

Sema MAŞKILI (1980)

''Power Worshipers'' Oil on canvas, 2022, Signed, 230 x 200 cm.

Ressam Sema Maşkılı, 1980'de Edirne'de doğdu. Sanatçı ilk sanat eğitimini İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde aldı. 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Mimar Sinan Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Details
Lot: 28 » PAINTING

Ömer EKEN

''Blue Dream'' Oil on canvas, 2021, Framed, Signed, 150 x 150 cm.

Resimlerinde varoluşsal göndermeler yapan sanatçı tema olarak erk üzerine yoğunlaşmıştır. Baskı araçları olarak feodalite, din ve toplumsal normların mağdurları olarak kadınları, çocukları ve hayvanları resimlerinin merkezine oturtur. Yumurta formu sıklıkla başvurduğu bir imge olarak sadece kadınların değil erkeklerin karın bölgesinde de kimlik bulur. Kadınları ve çocukları bazen cinsiyetinden soyutlayarak resmeder. Dinsel bir simge olarak aba, erkekler tarafından giyilerek bir gücün temsiline dönüşür. Beden ve ruh üzerine uygulanan psikolojik ve fizyolojik baskının esnetilmemesi durumunda kişi zamanla erkin tahakküm isteğine boyun eğer ve yumuşak bir geçişle teslim olur. Dönüşümü yaşayan bilinç bu değişimi sezmez bile. Kişi Adaptasyon surecini tamamlar ve baskı unsurunun bir parçası olur. Öz kimliğinden kopan mağdur zorbalığa hizmet eder durumdadır.

Sanatçı Çalışmalarına Diyarbakır'daki atölyesinde devam etmektedir.

Details
Lot: 29 » PAINTING

Kerim TIP

Oil on canvas, Signed, 200 x 70 cm.

1998 yılında Bursa'a doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü Ahmet Umur Atölyesinden mezun oldu. Sanatçı çok sayıda karma sergi ve fuarda yer almıştır.

Details
Lot: 31 » PAINTING

Yücel DÖNMEZ (1956)

Oil on cardboard, signed, 50 x 70 cm.

Sanat yaşamına 1960'lı yıllarda başlayan Yücel Dönmez,dünyada kar üzerine resimler yapan ilk sanatçı. Bu özelliği ile dünya sanat tarihinde yer edinen Dönmez, aynı zamanda görsel sanatlar alanında dijital çalışmalar yapan ilk Türk sanatçısı olarak biliniyor.

Details
Lot: 33 » PAINTING

Sevtap YILMAZ

Oil on canvas, Signed, 129 x 99 cm.

1983 İstanbul doğumludur. Üniversitede guzel sanatlar eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Cihangirde ilk atolyesini acmistir. Bugune kadar 2 kişisel sergi açan sanatçı, 5 karma sergiye ve 1 çalıştaya katılmıştır.

Details
Lot: 34 » PAINTING

Turgut ATALAY

Oil on canvas, 1977, Framed, Signed, 60 x 80 cm.

1938-1945 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, iki yıl da Belling’in yanında heykel etütleri yapmıştır. 1940 yılında Yeniler (Liman ressamları) grubunun kuruluşuna katılmıştır. Yaklaşık dört yıl çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra tiyatro ve opera dekoratörlüğü yapmaya başlayan sanatçı, uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yapmıştır. Toplumcu, gerçekçi resim anlayışını benimseyen ressam, Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurtiçi ve yurtdışında düzenlediği sergilere katılmış, yapıtları 1946 yılında Paris’te düzenlenen UNESCO sergisine girmiştir. 1964 yılında Akademi Sanat ödülünü alan Atalay’ın eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi’nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Details
Lot: 35 » PAINTING

Adviye BAL (1963)

Acrylic paint on canvas, 2021, Signed, Diameter 210 cm.

1963’te Mersin’de doğdu. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Yurtiçi ve uluslararası platformlarda,  bir çok kişisel ve karma sergiler katıldı.Çağdaş bir sanatçı olarak, güncel sorunları ve toplumsal olayları, insan yaşamı ile özdeşleştirerek; mutlu bir geleceği, insanın varoluş nedeni olan doğaya bağlılığı ile ilişkilendiriyor ve kalıcı resimleriyle geleceğe ışık tutuyor.

Details
Lot: 36 » PAINTING

Burçak Güner GÖLGELİ (1978)

Mixed media on canvas, Signed, 80 x 85 cm.

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Anadolu üniversitesi, Felsefe bölümünde öğrenimine devam etmektedir. Birçok karma sergide yer almıştır. Halen çalışmalarını İzmir ve Didim ‘de bulunan atölyelerinde sürdürmektedir.

Details
Lot: 37 » PAINTING

Cevat DERELİ (1900-1989)

9 prints on paper, Framed, Signed, 60 x 102 cm.

Türk Ressam Cevat Dereli 1900’de Rize’de doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Sanayi-i Nefise Mektebine giren Dereli, burada İbrahim Çallı atölyesine devam etti ve 1924 yılında mezun oldu. Yarışma sınavını kazanıp öğrenim için Paris’e gönderilen sanatçı, öğrenimini tamamlayıp yurda dönünce Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi resim öğretmen yardımcılığına atandı.

1933’de de Tıp fakültesi desinatörlüğüne atanan sanatçı, 1939’da  Halkevleri Genel Merkezi tarafından Sinop’a gönderildi ve bu bölge ile ilgili sayısız peyzajlar yaptı. İlk dönemlerinde empresyonist bir tavırla realist kompozisyonlar üreten sanatçı çok sayıda natürmort ve peyzaj yaptı.

Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar birliğinin kurucularından sayılan Cevat Dereli daha sonra (D) gurubuna katıldı.

Resim ve Heykel Müzesinde, Milli Kütüphane koleksiyonunda, birçok özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı Çağdaş Türk Resmine önemli katkılarda bulunmuştur.

Details
Lot: 38 » PAINTING

Orhan UMUT

Acrylic paint on canvas, signed, 60 x 80 cm.

Orhan Umut 1972 Diyarbakır’da doğdu. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Orhan UMUT, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 

Details
Lot: 39 » PAINTING

Saim DURSUN

Oil on canvas, Framed, Signed, 85 x 36 cm.

959 yılında elazığ'da doğan saim dursun, 1989 yılında beyoğlu belediye sanat galerisinde tanıştığı fransız sanat tarihçisi didier vacher'in desteği ile 1989 -2003 yılları arasında istanbul ve fransa'da atölye çalışmaları yaptı.

Details
Lot: 40 » PAINTING

Tunç TANIŞIK (1952)

Oil on canvas, 1985, Framed, Signed, 110 x 100 cm.

Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. İkisi yurtdışında olmak üzere, 27 kişisel sergi gerçekleştiren, birçok yarışmalı karma ve grup sergilerine katılan Tanışık, 1997 yılında Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığı görevinden emekli oldu. Çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdürmektedir.

Details
Lot: 42 » PAINTING

Barış SARIBAŞ

Oil on canvas, signed, 40 x 60 cm.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunudur. Barış Sarıbaş, genç kuşağın geleceğe yönelik heyecan veren isimlerinden biridir. Marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi Hüsamettin Koçan atölyesinden mezun olan sanatçı on bir ödül aldı.

Details
Lot: 44 » PAINTING

Murat TOLGA

Oil on canvas, signed, 60 x 55 cm

Murat Tolga 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi A.E.F. Resim Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Bir dönem grafik tasarımcılığı ile uğraştıktan sonra tamamen resim sanatına yöneldi. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (U.P.S.D.) üyesi olan sanatçı, halen Caddebostan`daki atölyesinde serbest ressam olarak çalışmalarını sürdürmektedir

Details
Lot: 45 » PAINTING

İbrahim BALABAN (1921-2019)

Carved on granite, signed, 23 x 31 cm.

 Usta ressam İbrahim Balaban 1921’de Bursa’da doğdu. Doğduğu Seçköy'de üç sınıflı ilkokulunu bitirdikten (1931) sonra, çobanlık, tarım işçiliği yapan, taş kırma işinde çalışan Balaban, önce bir kaçakçılığa adı karıştığı için (1937), sonra da adam öldürme suçuyla (1942) tutuklandı.

Bursa Cezaevi'nde Nazım Hikmet’i tanıyıp ondan resim yapmayı öğrendi. 1950’de çıkan aftan yararlanarak serbest kalınca, İstanbul Maya Galerisi’nde açılan bir karma sergiye katıldı. 1953’te gene İstanbul’da düzenlediği ilk kişisel sergisiyle, toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. “Birinci dönem” adını verdiği bu sergiyi, 1959 yılından başlayarak çeşitli aralıklarla Ankara ve İstanbul’da açtığı öteki dönem sergileri izledi.

1961’de İstanbul’da Yeni Dal Grubu’na katıldı. Özellikle üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini, büyük iller dışında Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya’ya da götüren sanatçı, bu dönem resimlerini “Dağınık”, “Nakışsı”, “Ağıraksak” gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda’da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 arasında çeşitli resim dizileri (Yaşam Kavgası dizisi, 1984; vb.) gerçekleştirdi. 1985 sonu ve 1990’da açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarına geniş yer ayırdı (Sivaslı Zühre, vb.). Sanata ve toplumsallığa ilişkin görüşlerini, düşüncelerini Balaban (1962), İz (1965), Şair Baba ve Damdakiler (1968), İzdüşümü (1969) adlı kitaplarında kendine özgü bir anlatımla dile getirdi.

 

Details
Lot: 47 » PAINTING

Mustafa DELİOĞLU (1946)

Acrylic paint on Duralit, 2022, Framed, Signed, 35 x 25 cm.

1946 yılında Erzincan'da doğdu. Kitap kapağı tasarlayarak başladığı illüstratörlük yaşamında çocuk kitapları resimlemesine ağırlık vererek, bu alanda kendine özgü bir üslup oluşturdu. İllüstrasyonun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçının eserleri çeşitli sergilerde yer aldı.

Details
Lot: 49 » PAINTING

Simge KALFAOĞLU

Acrylic paint on canvas, Framed, Signed, 80 x 60 cm.

Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anadalı’ndan mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede  2006 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans tez konusu “Sanat Eğitiminin Bireye Kazandırdıkları ve Bu Bilincin Desteklenmesi” dir. Çocuklarda yaratıcılığı geliştirmek ve yaratıcılığın bireyin yaşamına katkılarını araştırdığı ve deneyimlediği mesleki çalışmaları vardır. 20 yıldır resim öğretmenliği görevine devam etmekte olan sanatçı, sanat çalışmalarını da kendi atölyesinde, İzmir’de sürdürmektedir.

Details
previous
Go to Page: / 3
next