• Cancel
    Filter
Filter

36. ONLINE CURRENT ART AUCTION

History determines the value, demand determines the price...

  • Category: SCULPTURE
Lot: 9 » SCULPTURE

İlayda KEPEZ (1998)

''Power Intoxication II' 2022, Polymer, Metal, Resin, Signed, 63 x 36 cm.

1998 Ankara doğumlu sanatçı İlayda Kepez, Batıkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Tasarım Bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü kazandı. 4 yıl süren lisans eğitimini 2020 yılında tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Bölümü’nde tezli yüksek lisans programına başladı ve eğitimine devam etmektedir

Details
Lot: 12 » SCULPTURE

Ufuk Güneş TAŞKIN (1988)

“Oceania” Metal, 2021, Signed, 165 x 105 x 90 cm.

Ufuk Güneş Taşkın 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Samsun İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2014 Yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsün’de heykel Anasanat Dalın’da Tezli Yüksek Lisans Programına başladı. 2018 yılında ‘Heykel Sanatında Hazır Nesne Kullanımı’ isimli tezi yazarak Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamladı. Sanatçı 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Heykel Anasanat Dalın’da Sanatta Yeterlilik (Doktora) Programına başladı. Bir çok sergi, sempozyum ve fuarda yer alan Ufuk Güneş Taşkın akademik araştırmaları ile birlikte heykel çalışmalarını Eskişehir’de sürdürmeye devam etmektedir.

 

Details
Lot: 14 » SCULPTURE

Meysem SAMSUN

Afyon marble, 35 x 21 x 8 cm.

Lisans, Anadolu üniversitesi GSF Heykel Bölümü  1992-1996

Yüksek Lisans, Cumhuriyet Üniversitesi Resim –İş eğitimi 2005-2008 ( Tez Adı: Sanatsal Yaratım Sürecinde Sanat, sanatçı ve İdeoloji Sorunsalı)

Sanatta Yeterlik, Gazi Üniversitesi Bileşik Sanatlar Ana Sanat Dalı 2012- 2015 (Tez Adı: Tarih Öncesi Sanat Formlarının Tekrarı; heykelde İmge Üretimi Üzerine Yeni Bir Okuma Denemesi)

Doçent Unvan Tarihi: 17.07.2018

Details
Lot: 16 » SCULPTURE

Neslihan DEMİRCİOĞLU

''Elf - I Am Nature's Rhythm'' 2022, Ceramic sculpture, glaze on black mud, Free Hand Forming, 1250 C, Solid wood pedestal, 48 x 19 x 21 cm.

1972 İstanbul doğumlu Neslihan Demircioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu olmakla beraber, kendi firmasında mimarlık çalışmalarına devam etmekte.

İstanbul, Bodrum, Ankara, İzmir olmak üzere çeşitli şehirlerde, bir çok fuar ve karma sergiye katıldı. 2021 yılında Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin “Gelecek Zaman” adlı 13. Teras sergisinde eseriyle yer aldı. 2021’den beri Balaban Sanat Galerisi tarafından temsil edilmekte ve üretimlerine İstanbul’da kendi atölyesinde devam etmektedir.  

Çocukluğundan beri süregelen sanata olan ilgisi, Seramik heykel çalışmalarıyla kendine bir akış yolu bulmuştur ve bu yolla her alanda biriktirdiği deneyimleri  öz yansıması olarak     şekillendirdiği  heykellerde farklı boyutların bilinmezlerini ve bilincini aramaktadır

Seramik malzemenin dışında demir ve ahşap malzemeleri de eserlerine entegre etmektedir ve Sevgi Karay atölyesinde, demir malzeme  ile de heykel çalışmalarını  sürdürmektedir.

Details
Lot: 19 » SCULPTURE

Mustafa TUĞRUL

''Swordfish'' Metal, Signed, 73 x 110 x 20 cm.

1996’da, Mersin’de doğdu. 2014 yılında, Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği programında 2 dönem eğitim aldı. Anadolu Üniversitesi G.S.F Heykel Bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra yine aynı okul ve bölümde, 2019 yılında yüksek lisansa başladı ve eğitimime devam etmektedir. Kişisel ve karma birçok sergide bulundu. Sanayi atıkları ve birçok geri dönüşüm malzemesiyle, mekanik ve figüratif metal heykeller üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Details
Lot: 22 » SCULPTURE

Doğan KARAKILIÇ

''Elephant Man'' Concrete mixed media on metal, 2021, 40 x 25 x 15 cm.

2008 yılında, ilk resim ve heykel çalışmalarına başlayan sanatçı, Düzce Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Heykel Bölümü ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde sanat eğitimi aldı. Eserlerinde dünya mitolojilerini ortak hikayelerde birleştiren ve kişisel bir mitosa yer veren sanatçı aynı zamanda sanal oyunlardaki imgelerin gerçek dünyadaki bizlerle olan karşılaşmalarını işlemektedir. Genellikle metal, beton, tekstil ürünleri, taş, kil, plastik, çeşitli boyalar vb. malzemeler kullan-maktadır. Heykel ve resmin dışında video-art, seramik, fotoğraf, happening çalışmaları yapmaktadır.

Details
previous
Go to Page: / 1
next