• Cancel
    Filter
Filter

23. ONLINE CURRENT ART AUCTION

History determines the value, demand determines the price...

Lot: 1 » PAINTING

Mustafa DEMİRPENÇE

Mixed Media on paper, Signed, 70 x 50 cm.

Demirpençe’in resimlerindeki dairesel çizgiler zamanı, zamanın içinde yer alan insanı ve insanın ortaya koyduğu eylemleri çeşitli felsefi yaklaşımlar ile ele alır.  

Details
Lot: 2 » PAINTING

Betül DURA

Oil paint on canvas, 2020, Signed, 50 x 70 cm

Çalışmalarında kadın figürleri kullanarak kendi iç dünyası ile her insanın içinde yaşayabileceği ruh halini vücut yorgunluğunu, hayatta kalmaya direnişini, umut etmesini ve bir amaca tutunmasını, kendi içine dönmesini sağlamayı amaçlayan sanatçı Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden birincilikle mezun olmuştur.

Details
Lot: 3 » PAINTING

Hayati MISMAN

Mixed media on hardboard on cardboard, 2016, Signed, 49 x 61 cm.

Özellikle gravür konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden birisi olan Hayati MİSMAN 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden profesör olarak emekli olmuştur.

Resimlerindeki en büyük özellik deformasyona ve soyutlamaya yönelmiş dışavurumcu 'çizgi'dir.

Details
Lot: 4 » PAINTING

Sahin PAKSOY

''Wishing well'' Oil paint on canvas, 2006, Signed, 130 x 81 cm.

Paksoy comes out as a painter who comes from various cultures in Turkey and who transfers images strained from his imagination using the features formed by these lands. To be able to create this composition, he looks at Middle Asia, Anatolia, Byzantine, Seljuk and Ottoman Empire.

Details
Lot: 5 » SCULPTURE

Zeynep EREN

Plaster, 27 x 12 x 13 cm.

1954 Ankara doğumlu Zeynep Eren’in resimle ilişkisi babası Cemil EREN’in Atölyesinde başladı. Yüksek  öğrenimini Antropoloji üzerine yapan Zeynep Eren, bir süre Kültür Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğünde Müze asistanı olarak görev yaptı.

Details
Lot: 6 » PAINTING

Mustafa TUGRUL

''Ivy Series'' Metal bicycle wheel, 57 x 52 x 20 cm.

Yaptığı mekanik ve figüratif metal heykeller  ile tüketim alışkanlıklarımızın hızla değiştiği gündelik yaşamda değersiz görünen eski nesnelere, sanayi atıkların geri dönüştürerek yeni bir hayat veren Mustafa TUĞRUL Anadolu Üniversitesi Heykel bölümünden birincilik ile mezun olmuştur.

Details
Lot: 9 » SCULPTURE

Ilayda KEPEZ

''The crippled dreams of a soul that has lost is substance'' 2021, Metal, Epoxy, Mixed media, 20 x 40 x 20 cm.

 

Hızla değişen dünya içinde dönemin getirdiği dinamikler karşısında KEPEZ iç dünyasında yaşadığı belirsizlik ve bu belirsizlik karşısında oluşan arayış ve arayışının şekillendirdiği kaygılar ve kaygılarının sanatçıyı tekrardan getirdiği belirsizlik noktası, bulunduğu toplumda kim olduğu sorusunu sürekli olarak gün yüzüne çıkartmakta.

Details
Lot: 10 » SCULPTURE

Robin COBAN

Marble, 49 x 20 x 19 cm.

1997 yılında Diyarbakır'da doğdu. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel bölümünde lisans eğitimine başladı ve aynı bölümde okumaya devam etmekte.

Details
Lot: 11 » SCULPTURE

Cağrı GOZKONAN

'Perseus with the head of medusa'' Wooden, Metal, 80 x 20 x 10 cm.

21. yüzyıl ideolojiler çağından öte bilgi çağı olduğunu düşününen GÖZKONAN bu bağlamda, çalışmalarını bütün ideolojiler ve akımlardan faydalanarak, deneysel tavrını koruyup, çağdaş sanat alanında form üzerinde yorumlamakta

Details
Lot: 12 » PAINTING

Adviye BAL

Acrylic paint on canvas, Signed, 40 x 120 cm.

1963 yılında Mersin'de doğdu. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Coğrafya Bölüm'ünden, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölüm'ünden mezun oldu.

Details
Lot: 13 » PAINTING

Orhan UMUT

Acrylic paint on canvas, Signed, 70 x 100 cm.

Orhan Umut was born in 1972 in Diyarbakir, Turkey. He is a painter and visual artist based in Diyarbakir. He received his bachelor’s degree in Painting from the Department of Painting at Dokuz Eylul University 1993 – 1997. The artist participated in many group exhibitions, 50 solo exhibitions. His works were exhibited in renowned museums and art fairs

Details
Lot: 14 » PAINTING

Tuncay TAKMAZ

Oil paint on canvas, Signed, 35 x 25 cm.

Ressam, şair, editör, küratör. Uzun yıllar ressam Ekrem KAHRAMAN'ın asistanlığını yaptı.  Resimleri ulusal ve uluslararası pek çok özel koleksiyonda yer almaktadır.

Details
Lot: 15 » PAINTING

Salim OZUDOGRU

Oil paint on canvas, Framed, Signed, 30 x 40 cm.

1927 yılında Amasya'da doğmuştur. Türk resmine önemli katkıları bulunan sanatçının Amerika'da yaklaşık 500 eseri bulunduğu düşünülmektedir. Resimlerinde hep açık renkler kullanan ÖZÜDOĞRU yaşamın hep aydınlık yüzünü resmetmiştir.

Details
Lot: 16 » PAINTING

Turgut ATALAY

Oil painting on plywood, Framed, Signed, 63 x 47 cm.

17 yaşında girdiği Devlet Konservatuarında Adnan SAYGUN ile çalıştı. Nazmi Ziya GÜLAN , sonra İbrahim ÇALLI ve Leopold LEVY atölyelerinde öğrenim gördü. İki yıl Alman heykeltıraş Rudolf BELLING'in yanında çalıştı 1940 yılında öğrencilik Leopold LEVY öncülüğünde kurulan Yeniler Grubu hareketine katıldı

Details
Lot: 17 » PAINTING

Eren EYUBOGLU

'Survey'' Pencil drawing on paper, Framed, Signed, 32 x 23 cm.

Eren Eyüboğlu, 1907 yılında Romanya’nın Yaş kentinde doğdu. Gerçek adı Ernestine Leibovici olan sanatçı, Bedri Rahmi ile evlendiğinde adını değiştirerek Türk vatandaşı oldu. 

Soyutlamacı ve Ekspresyonist yaklaşımda bulunan ressam daha çok Anadolu insanı ve doğal yaşam gibi konuların üzerinde durdu. Kültür zenginlikleri onun ilham kaynağı oldu. Resmin yanı sıra mozaik çalışmaları da yaptı ve bu çalışmalarını mimari bilgisi ile birleştirdi. Eren Eyüboğlu resimle derin bir bağ içerisindeydi, hatta eşi Bedri Rahmi onun hakkında “Ben sonradan olmayım, Eren, anadan doğma ressam.” diyerek bu düşünceyi destekledi.

Details
Lot: 18 » PAINTING

Ibrahim BALABAN

''Foresters'' 'Oil paint on canvas, 1984, Framed, Signed, 70 x 100 cm.

İbrahim Balaban (1921 - 2019), 1950’lerin içinden çıktığı köy yaşamı ve sorunlarını dile getiren köylü gerçekçiliğinin önemli bir temsilcisi olduğu kadar, bu yılların öne çıkan otodidakt / naif sanatçı topluluğunun da önemli sanatçıları arasında yer almıştır.

1921 yılında Bursa’nın Seçköy’ünde nakışların içinde doğdu. Köyün üç sınıflı okulundan mezun olduktan sonra daha üst okullara yollanmadı. Okuma isteğini varlıklı olan ailesine iş görmeyerek dayattı, avunması için onu on beş yaşına kadar serbest bıraktılar. İşte bu özgürlük yıllarında her gün resimler çiziyor, günceler tutuyordu. Ressamlığı ve yazarlığı o yıllarda gelişmiş ve kök salmıştır.

Details
Lot: 19 » PAINTING

Abidin DINO

Indian ink on paper, Framed, Signed, 28 x 20 cm.

Abidin Dino (d. 23 Mart 1913, İstanbul - ö. 7 Aralık 1993, Paris) Türk ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni.

Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. Türk resim tarihinde D Grubu ve Yeniler Grubu adlarıyla anılan sanat topluluklarının öncülerinden oldu. Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Cezayir, ABD gibi ülkelerde sergiler açmış, yurt dışında "Fransa Plastik Sanatlar Birliği Onursal Başkanlığı", "New York Dünya Sanat Sergisi Danışmanlığı" gibi görevler üstlendi.

Sol siyâsî görüşlü bir aydın olan Dino, siyâsî düşünceleri nedeniyle bir süre Türkiye'de sürgünde yaşadıktan sonra 1952'den itibaren yaşamını Paris'te sürdürdü.

Details
Lot: 21 » PAINTING

Orhan PAMUK

'Mille et une nuit'' Oil paint on paper, 2010, Framed, Signed, 19 x 28 cm.

This painting  is painted by world famous, Nobel awarded writer Orhan PAMUK

Details
Lot: 22 » PAINTING

Oktay RIFAT

Oil paint on hardboard, Framed, Singed, 49 x 61 cm.

Oktay Rifat ya da tam adıyla Ali Oktay Rifat, (d. 10 Haziran 1914, Trabzon - ö. 18 Nisan 1988, İstanbul), Türk şair, oyun yazarı ve roman yazarı. Türk şiirinin en büyük isimlerinden birisi kabul edilir. Orhan Veli ve Melih Cevdet'le birlikte Garip Akımı'nın kurucularındandır. 1955 yılından itibaren İkinci Yeni adlı şiir akımına yönlenmiştir. Şiir dışında roman ve oyun türlerinde de çok başarılı eserler vermiştir. Şair Nazım Hikmet'in kuzenidir.

Details
Lot: 23 » PAINTING

Ümmet KARACA

Oil paint on canvas, Signed, 43 x 60 cm.

1956 Gürcistan'da doğdu. 1978 - 1982 Tiflis Yüksek Ressamlar Okulunda öğrenim gördü, çalışmalarını İstanbul'da sürdürüyor.

Details
Lot: 28 » PAINTING

Betül DURA

''Habitat'' Oil paint on canvas, 2020, Signed, 50 x 70 cm

Çalışmalarında kadın figürleri kullanarak kendi iç dünyası ile her insanın içinde yaşayabileceği ruh halini vücut yorgunluğunu, hayatta kalmaya direnişini, umut etmesini ve bir amaca tutunmasını, kendi içine dönmesini sağlamayı amaçlayan sanatçı Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden birincilikle mezun olmuştur.

Details
Lot: 32 » PAINTING

Hayati MISMAN

Mixed media on hardboard on cardboard, 2017, Signed, 49 x 61 cm.

Özellikle gravür konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden birisi olan Hayati MİSMAN 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden profesör olarak emekli olmuştur.

Resimlerindeki en büyük özellik deformasyona ve soyutlamaya yönelmiş dışavurumcu 'çizgi'dir.

Details
Lot: 35 » PAINTING

Tuncay TAKMAZ

Mixed media on canvas, Framed, Signed, 100 x 120 cm

Ressam, şair, editör, küratör. Uzun yıllar ressam Ekrem KAHRAMAN'ın asistanlığını yaptı.  Resimleri ulusal ve uluslararası pek çok özel koleksiyonda yer almaktadır.

Details
Lot: 49 » PAINTING

Murat TOLGA

Oil paint on canvas, Signed, 130 x 150 cm.

Murat Tolga 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi A.E.F. Resim Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Bir dönem grafik tasarımcılığı ile uğraştıktan sonra tamamen resim sanatına yöneldi. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (U.P.S.D.) üyesi olan sanatçı, halen Caddebostan`daki atölyesinde serbest ressam olarak çalışmalarını sürdürmektedir

Yeni biçimlemelere açık bir sanatçı olan Murat Tolga, çağdaş düşünme mantığından yola çıkarak geliştirdiği resimleri, tuvalindeki işlemsel serüvenleri yaşayarak toplumun beğenisine sunmaktadır.

Her çalışmasında yeni çözümleme olanakları yakalayan sanatçı, resimlerindeki kurgusal yapılanmayı deneyerek bulmakta ve araştırıcı bir resmin izinde yürümektedir.

Details
Lot: 51 » PAINTING

Orhan UMUT

Acrylic paint on canvas, Signed, 60 x 80 cm.

Orhan Umut was born in 1972 in Diyarbakir, Turkey. He is a painter and visual artist based in Diyarbakir. He received his bachelor’s degree in Painting from the Department of Painting at Dokuz Eylul University 1993 – 1997. The artist participated in many group exhibitions, 50 solo exhibitions. His works were exhibited in renowned museums and art fairs

Details
previous
Go to Page: / 5
next