• Cancel
    Filter
Filter

25. ONLINE CURRENT ART AUCTION

History determines the value, demand determines the price...

Lot: 1 » PAINTING

Betül DURA

'New Planets'' Oil on canvas, 2021, Signed, 35 x 35 cm.

Çalışmalarında kadın figürleri kullanarak kendi iç dünyası ile her insanın içinde yaşayabileceği ruh halini vücut yorgunluğunu, hayatta kalmaya direnişini, umut etmesini ve bir amaca tutunmasını, kendi içine dönmesini sağlamayı amaçlayan sanatçı Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden birincilikle mezun olmuştur.

Details
Lot: 2 » PAINTING

İbrahim BALABAN (1921 - 2019)

Pencil on paper, 1991, Framed, Signed, 28 x 39 cm. (Authencity Certificated by Balaban Gallery)

1950’lerin içinden çıktığı köy yaşamı ve sorunlarını dile getiren köylü gerçekçiliğinin önemli bir temsilcisi olduğu kadar, bu yılların öne çıkan otodidakt / naif sanatçı topluluğunun da önemli sanatçıları arasında yer almıştır.

1921 yılında Bursa’nın Seçköy’ünde nakışların içinde doğdu. Köyün üç sınıflı okulundan mezun olduktan sonra daha üst okullara yollanmadı. Okuma isteğini varlıklı olan ailesine iş görmeyerek dayattı, avunması için onu on beş yaşına kadar serbest bıraktılar. İşte bu özgürlük yıllarında her gün resimler çiziyor, günceler tutuyordu. Ressamlığı ve yazarlığı o yıllarda gelişmiş ve kök salmıştır.

Details
Lot: 3 » PAINTING

Hakan ECEVİT (1982)

'Nature Series - "Red Tiger" Acrylic on canvas, 2018, Signed, 70 x 70 cm. (Authencity Certificated)

ECEVİT studied basic design, art history, architecture and urban design at the university​ After graduation, he spent 7 years in Paris, Cologne, Amsterdam and İstanbul and he practised with some local artists who designed the visual ads of the company (Nokia) he worked in. With his works, he held his first exhibition in the USA California in 2017. He participated in several exhibitions, auctions and fairs in Turkey and abroad. His works were included in collections. He still continues his works in his own atelier in Ankara, the capital of Turkey.

Details
Lot: 4 » PAINTING

Bülent YILMAZ (1957)

'Houses at Bosphorus'' Oil on canvas, Framed, Signed, 60 x 80 cm.

1977 yılından başlayarak. Çeşitli medya kuruluşlarında grafiker ressam ve karikatürist olarak yer aldı.

Details
Lot: 5 » PAINTING

TURAN BÜYÜKKAHRAMAN (1968)

Acrylic on canvas, Signed, 60 x 50 cm.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitiren BÜYÜKKAHRAMAN, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Details
Lot: 6 » PAINTING

Ercan AKÇETİN (1956 )

Oil on canvas, Framed, Signed, 98 x 120 cm.

1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ ne girdi. 1980-81 yılları arasında Almanya/ Berlin’ de; müzelerde, sanat galerilerinde resim sanatı üzerinde araştırma ve incelemeler yaptı.

1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi; Yüksek Resim Bölümü Özdemir Altan Atölyesi’ nden mezun oldu.

2004 yılında; Ercan Akçetin’ in sanat ve yaşamını konu alan kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından Türk Ressamları kapsamında yayınlanmıştır.

Details
Lot: 7 » PAINTING

Metin ÖZGÖR (1988)

Acrylic on canvas, 2020, Signed, 80 x 80 cm.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim - İş öğretmenliğinden mezun oldu.

ÖZGÖR, çalışmalarını oluştururken yaşarken belki fazlasıyla alışmış olmanın körlüğüyle çok fazla hissetmesek de sınır kavramının hücrelerimize kadar işlemiş olduğu gerçeğinden yola çıkmakta.

Details
Lot: 8 » PAINTING

Barış KAMİLOĞLU

Oil on canvas, Signed, 85 x 100 cm.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Resim-iş Öğretmenliği Bölümü’nde 2002 yılında lisans, 2009 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İki başarı ödülü,  18 kişisel ve bir çok karma sergisi bulunmakta olup, bazı özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır. Halen görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmakta, sanatsal çalışmalarına Ankara'da devam etmektedir.

Details
Lot: 9 » SCULPTURE

Büşra KARA (1997)

''I'm looking at you'' Metal, 40 x 30 x 23 cm.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden mezun oldu. Krakow Jan Matejko Fine Arts Academy’de Studio I Sergisine katılma şansı bulmuştur. 2019 yılında 5. Uluslararası Ahşabın Sesi Heykel Sempozyumunda asistanlık yapmıştır. 2019 ve 2020 yıllarında da 38. Turgut Pura Vakfı Heykel Yarışması, 5. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması, 10. Bazaart Sanat Yarışması ve aynı zamanda birbirini takip eden senelerde iki kere Anka Vakfı Heykel Yarışmasında çeşitli ödüller almıştır. Şuan da Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dalında Yüksek Lisans eğitimi görmektedir.

Details
Lot: 11 » PAINTING

Ağıt Uğur ULUDAĞ (1989)

'Hunt'' Oil on canvas, 2019, Signed, 90 x 120 cm.

2013 yılında Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü birincilik ile bitirdi.

Teknik olarak geçmişin izlerini, bugünün olmayan öyküleriyle harmanlanarak var oluşunu tamamlamaktadır. Kimi zaman ise çağımızın güncel sancılarını, güncelliği örtülmüş bir üslupla ortaya çıkaran çalışmalar gerçekleştirmekte.

Details
Lot: 12 » PAINTING

Ahmed İMAMİ (1966)

Oil on canvas, Framed, Signed, 55 x 45 cm.

Tiblis doğumlu sanatçı 1997 yılında İran’daki kaos dolayısıyla Türkiye’de bir yaşam kurma sürecine giren Ahmet İMAMİ 5 yıllık süreç sonrasında ülkesine dönüp 10 yıl İran’da yaşamış, bu süreç içerisinde Türkiye’ye her yıl gelip geri dönmüştür. 24 senelik bir resim yaşantısı bulunan sanatçı çalışmalarına Türkiye’de devam etmektedir.

Details
Lot: 14 » PAINTING

Orhan UMUT (1972)

Oil paint on canvas, Framed, Signed, 50 x 70 cm.

1997'de Dokuz Eylül Üniversitesi  Hasan Rastgeldi resim atölyesinden mezun oldu. 65. ve 68. Devlet Resim Heykel yarışmasında "Başarı" ve "Jüri Özel" ödüllerini aldı. Birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Details
Lot: 16 » PAINTING

Hakan ADA (1982)

'Rhinos Loves In The Season'' Acrylic on canvas, 2021, Signed, 70 x 90 cm.

2004 – 2008 yılları arasında Mersin Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümünden 3.’ lük ödülü alarak mezun olmuştur. 2008-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Bölümünde Tezli Yüksek Lisans yapmıştır.

Ada’ nın bütün resimlerinde gerçek olan benzerliktir, bağlam olarak benzerlik dış dünyayı Ona keşfettiriyor olandır. O’ nun dış dünyayı benzerlik olarak keşfediyor olması hakikatinin gerçeğini oluşturmaktadır. 

Details
Lot: 18 » PAINTING

Nusret ORÇAN (1943)

Oil on canvas, 2008, Signed, 50 x 40 cm.

A.Ü.F.F Fizik Bölümü’nde okudu. Resim yapmaya, çocukluğunda yağlı boya resim çalışmalarını yakından izlediği ağabeyi İsmet Orçan’dan etkilenerek başladı. Öğrenim yılları süresince yaptığı resimler değişik vesilelerle sergilenmiş, ve sanat severlerin kolleksiyonlarına katılmıştır. 1980-1990 yılları arasında başarılı suluboya resim sergileri olan sanatçı daha sonar çalışmalarını yağlıboya resimler üzerinde yoğunlaştırmıştır. Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmış olan sanatçı son 10 yıllık dönem içerisinde çevresinin kendisine verdiği izlenimleri ve duyguları güçlü bir şekilde ifade edebilmek ve izleyicisine aktarabilmek amacını taşımış,ve bu amaç için realist bir resimde olması gereken niteliklerden çoğunu gözardı edip, özgün fırça kullanma tekniğini ön plana çıkartarak elde ettiği ifade ile resmini empresyonizm ile pointilizm arasında bir yere taşımıştır.

Details
Lot: 19 » PAINTING

Orhan GÜREL (1952)

Oil on canvas, 2006, Signed, 60 x 50 cm.

Resim çalışmalarına lise yıllarında, hocası Eşref Üren'in teşvikleriyle başladı. İlk yıllarda desen ve karikatür, daha sonra da pastel çalıştı. 1987 yılında suluboyaya başladı. Sanatçı, suluboyanın saydam dokusunu koruyarak, yumuşak ve şiirsel resimler yapmaktadır.


Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ve Suluboya Ressamları Grubu üyesi olan Orhan Gürel'in yurtiçi ve yurt dışında (ABD, İngiltere, Türkmenistan, İtalya) çok sayıda koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

Details
Lot: 21 » PAINTING

Sami KURT

Oil on canvas, 2021, Signed, 40 x 40 cm.

2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kemal İskender Atölyesinden mezun oldu. 2018 yılında Maji Luxury Art& Event 1.Kişisel Sergisini açmıştır. Ankara, İstanbul ve Bursa'da çeşitli karma
sergilerde yer almıştır.
Çalışmalarını Bursa’daki özel atölyesinde sürdürmektedir.
Details
Lot: 24 » PAINTING

Simge KALFAOĞLU (1975)

Oil on canvas, 2021, Signed, 60 x 50 cm.

Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anadalı’ndan mezun olmuştur. Çocuklarda yaratıcılığı geliştirmek ve yaratıcılığın bireyin yaşamına katkılarını araştırdığı ve deneyimlediği mesleki çalışmaları vardır.

 

KALFAOĞLU, sadelikle resmedilmiş ancak yoğun anlamların peşinden giden bir resim izlencesi sunar bize. İnsan, doğası gereği mutluluğu, hüznü, kederi, acıyı, korkuyu yaşar ve kendi bilincini doğurur.

Details
Lot: 25 » PAINTING

Zeki SERBEST (1946)

Oil on cardboard, 1990, Framed, Signed, 27 x 29 cm.

55 Kişisel sergiye ve birçok karma sergiye katıldı. 1990’da Yunus Emre Resim Yarışmasında başarı ödülü kazandı. Doğa gerçekliğinden hareket ettiği resimlerinde, dinamik renkler, bu gerçekliğin, gerilim yansıtan bir atmosfer içinde algılanmasını amaçlayan dışavurum öğeleriyle pekiştirilir. Yapıtları yurt içi ve yurt dışında özel ve resmi koleksiyonlarda yer alan sanatçı B.R.H.D ve U.P.S.D üyesidir.

Details
Lot: 26 » PAINTING

Cevdet BATUR (1930)

'Olive Tress'' Oil on canvas, 1993, Signed, 50 x 60 cm.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamış, bu dönemde Eşref Üren’in öğrencisi olmuştur.

1950 yılında G.E.E. Resim Bölümü’ne başlayan Cevdet Batur, burada Ferit APA, Refik EPİKMAN ve Malik AKSEL hocaların atölyelerinde çalışarak, 1953 yılında mezun olmuştur. 1960 yılına kadar muhtelif eğitim kurumlarında resim ve sanat tarihi öğretmenliği yapmış, 1960-1995 yılları arasında önce Devlet Tiyatroları’nda, daha sonra ve uzunca bir süre boyunca Devlet Opera ve Balesi’nde, pek çok sahne eserinin dekor ve kostüm projesine imza atmıştır.

1995 yılında Devlet Opera ve Balesi başdekoratörlüğü görevinden emekli olmuştur. Yurtdışında Almanya, İngiltere, A.B.D.`nde 6 sergi olmak üzere toplam 62 kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı, TC Kültür Bakanlığı tarafından 2 kez onur plaketleriyle ödüllendirilmiştir

Details
Lot: 27 » PAINTING

Birsen KÜPELİ

Acrylic on canvas, Signed, 50 x 50 cm.

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  ‘İktisat’ bölümünden mezun oldu. 1995-2005 yılları arasında Fransa’da yaşadı. Avrupa’nın birçok şehrindeki çeşitli müze ve galerileri ziyaret etti. Eski ve günümüz sanatçılarının  eserlerini inceledi. ‘Maison Des Jeunes’de resim eğitimi programlarına katıldı. Daha sonra  ‘Foyer Rural’ de resim eğitimine devam etti.

2005 yılında Türkiye’ye döndükten sonra alanında usta,  değerli hocalarla resim çalışmalarını sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sanat sempozyumlarına ve workshoplara katıldı. Uluslararası sergilerde ve kolonilerde ülkemizi temsil etti. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel koleksiyonlarda çalışmaları bulunmaktadır.

Details
Lot: 28 » PAINTING

Habip AYDOĞDU (1952)

Oil on canvas, 1985, Framed, Signed, 31 x 45 cm.

Temel resim eğitimini aldığı İstanbul Öğretmen Okulu Resim Semineri’nden 1970’ de mezun oldu. 1974’te, bugünkü adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nu tamamladı.

 

Details
Lot: 29 » PAINTING

Faruk CİMOK (1956)

Oil on canvas, Framed, Signed, 80 x 127 cm.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl, pamuk işçilerini, kalabalık işçi gruplarını ve karikatür benzeri figürler yaptığı eserlerini sergilediği ilk kişisel sergisini açtı ve aynı yıl Türk Kültür Vakfı’ndan Başarı Ödülü aldı.

1985 yılında ikinci sergisini açtı, bu sergide yağlıboya tablolarının yanısıra taş baskı ve gravür tekniğiyle yaptığı yapıtları da vardı.

Faruk Cimok günümüze kadar 23 kişisel sergi açtı, birçok yerde işlerini sergiledi. Çalışmalarına hala Mimar Sinan Üniversitesi’nde ve kendi atölyesinde devam ediyor.

Details
Lot: 30 » PAINTING

Hakan ECEVİT

'Fashion and Woman Series - During waiting'' Acrylic on paper, 2020, Framed, Signed, 40 x 30 cm. (Authencity Certificated)

ECEVİT studied basic design, art history, architecture and urban design at the university​ After graduation, he spent 7 years in Paris, Cologne, Amsterdam and İstanbul and he practised with some local artists who designed the visual ads of the company (Nokia) he worked in. With his works, he held his first exhibition in the USA California in 2017. He participated in several exhibitions, auctions and fairs in Turkey and abroad. His works were included in collections. He still continues his works in his own atelier in Ankara, the capital of Turkey.

Details
Lot: 32 » PAINTING

Halil COŞKUN (1963)

Mixed media on paper, Signed, 28 x 20 cm.

1985 Yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu .

1987-1990 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anasanat Dalı’nda yüksek lisans programını tamamladı. Resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, on sekiz kişisel sergi gerçekleştirmiş olup, çalışmalarını Ankara’daki özel atölyesinde sürdürmektedir.

2009 yılında 8. Şefik Bursalı Resim Yarışması ödülü almıştır.

Details
Lot: 33 » PAINTING

Hüsnü DOKAK (1963)

Oil on canvas, 2005, Signed, 46 x 60 cm.

1982 Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü'nden mezun oldu.
1989 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimini bitirdi.


1992 Salzburg Yaz Akademisi'nde litografi eğitimi aldı.
1993 Hollanda Maastricht'de Uluslararası 4. Sanat Okulları Bienal'ine katıldı. 1994 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Sanatta Yeterlik programını bitirdi. 1997 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Doçent,
2003 yılında Profesör oldu.

Details
Lot: 36 » PAINTING

Tanju DEMİRCİ (1961 - 2016)

Mixed Media on canvas, Signed, 150 x 150 cm.

1984’te Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl İtalya’da araştırmalar yaptı. 1986’da Devrim Erbil Atölyesi’nde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Simge ve işaretlerden oluşan biçim repertuarını, soyutçu bir renk ve kompozisyon anlayışı ile dengeleyen çalışmalar yapmaktadır. 2016 yılında İstanbul’da vefat etmiştir.

Details
Lot: 37 » PAINTING

Metin ÖZGÖR (1988)

'Conseptual Boundaries'' Acrlic on canvas, 2020, Signed, 70 x 70 cm.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim - İş öğretmenliğinden mezun oldu.

ÖZGÖR, çalışmalarını oluştururken yaşarken belki fazlasıyla alışmış olmanın körlüğüyle çok fazla hissetmesek de sınır kavramının hücrelerimize kadar işlemiş olduğu gerçeğinden yola çıkmakta.

Details
Lot: 38 » PAINTING

Ziyad SULTANOV (1959)

Oil on canvas, Signed, 35 x 50 cm.

1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile bitirdi.
1995 yılında İstanbul’a yerleşti.
Çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Details
Lot: 39 » PAINTING

Uğur ÇALIŞKAN (1961)

Oil on canvas, Signed, 65 x 40 cm.

1981 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde 2 yıl eğitim gördükten sonra ayrılarak Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’na devam etti ve 1987’de mezun oldu. Ancak sanat tutkusunu bastıramayan sanatçı kişisel atölyesini kurarak sadece sanatla yaşamakta karar kıldı. Ara verdiği sanat eğitimini 2012 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anasanat Dalı’nda tamamladı.

Adana Çimento sanayinin 1999 yılında düzenlediği Resim Yarışması’nda “Mansiyon” aldı.

Details
Lot: 40 » PAINTING

İzzet Arda ONURSAN (1959)

Oil on canvas, 2007, Signed, 70 x 60 cm.

1988 Gazi Üniversitesi Alman Dili Ana Bilim Dalından mezun oldu. Resim çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Details
Lot: 41 » PAINTING

Lütfü KAPLANOĞLU (1973)

'Horse'' Oil on canvas, 2021, Signed, 100 x 80 cm.

1998 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü birincilikle bitirdi ve aynı fakültede Araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

2009 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Bilim Dalı’nda ‘Özne Nesne İlişkisi bağlamında Kübizm, Fütürizm ve Dada’ konulu teziyle tamamladı.

2012 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak, 2013’ de Doçent Dr. olarak atandı.

2014 Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü, Bileşik Sanatlar Anasanat Dalı’nda Doçent olarak göreve başladı.

Details
Lot: 43 » PAINTING

Naci DOĞAN (1961)

Oil on canvas, Signed, 90 x 60 cm.

Resme 1982 yılında başladı. Bir dönem ressam Kayıhan KESKİNOK atölyesine devam etti. Resme başladığı yıllarda, gerek ekonomik nedenlerle, gerek ise araştırma isteği ile ayakkabı boyasından matbaa mürekkebine kadar bir çok malzemeyi denedi. Bu denemelerin getirdiği birikimle kendine özgü renk ve ışık anlayışının kullandığı özgün bir tarz geliştir.

Details
Lot: 44 » PAINTING

Ahmet Fazıl AKSOY (1949)

'Rumeli Fortress'' Oil on canvas, Framed, Signed, 64 x 78 cm.

Empresyonizmi kendi resim anlayışıyla yorumlayan sanatçı, daha çok İstanbul resimleriyle tanınır.

Sanatçının en önemli özelliklerinden biri resim sehpası ile İstanbul köşelerinin izini sürmesi ve günün ışıklarını yakalama çabasıdır. Prof. Tuğray Kaynak’ın ifadesiyle, bu kuşak içinde en içten, duyarlılığı en yüksek, en otantik ve özgün fırça tuşlarına sahip olan sanatçıdır.

Eserleri yurt dışında, özellikle İngiltere’de özel koleksiyonlarda, Türkiye’de ise özellikle Banka koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Details
Lot: 46 » PAINTING

Osman AKBAY (1935)

'Trees 3'' Acrylic on canvas, 2007, Signed, 35 x 100 cm.

Ortaokul ve lisede Öğrencisi olduğu Kayıhan KESKiNOK’un  yönlendirmesiyle; Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-Is Bölümüne girdi. Refik EKIPMAN’ ında öğrencisi olduğu Resim-Is bölümünden, 1958 yılında mezun oldu. Trabzon, Erzincan ve Ankara’da Resim-Is ve Sanat Tarihi Öğretmenliği yaptı. 1984 yılında emekli oldu. Öğrencilik yıllarında resimleri Devlet Resim ve Heykel sergilerine kabul edilen AKBAY uzunca bir süre resim yapmaya ara verdi. Kültür ve sanat ortamını yakından izleyen sanatçı, 1995 yılında tekrar resim yapmaya basladı ve Özgün eserleriyle, farklılığı, yeniligi seven, kendi stilini olusturan sanatçı olarak tanındı. 

Details
Lot: 47 » PAINTING

Birsen KÜPELİ

Acrylic on canvas, Signed, 50 x 50 cm.

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  ‘İktisat’ bölümünden mezun oldu. 1995-2005 yılları arasında Fransa’da yaşadı. Avrupa’nın birçok şehrindeki çeşitli müze ve galerileri ziyaret etti. Eski ve günümüz sanatçılarının  eserlerini inceledi. ‘Maison Des Jeunes’de resim eğitimi programlarına katıldı. Daha sonra  ‘Foyer Rural’ de resim eğitimine devam etti.

2005 yılında Türkiye’ye döndükten sonra alanında usta,  değerli hocalarla resim çalışmalarını sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sanat sempozyumlarına ve workshoplara katıldı. Uluslararası sergilerde ve kolonilerde ülkemizi temsil etti. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel koleksiyonlarda çalışmaları bulunmaktadır.

Details
Lot: 48 » PAINTING

Eflatun Lale ŞEN (1969)

'From Summer'' Oil on canvas, 2020, Signed, 50 x 50 cm.

Eflatun Lale Şen: Hacettepe Üniversitesi G.S.F. Hasan Pekmezci Atölyesi’nde temel sanat eğitimi aldıktan sonra Marmara Üniversitesi G.S.F. Resim ve Seramik bölümlerinden mezun olmuş, ardından Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Geçmişten günümüze kadın hayatı resimlerinin ana konusu olmuştur. Yüksek lisans tez konusu olan “Mitolojiden Metamorfoza”, antik çağlardan bu yana kadının hayatın merkezi olduğu ve en önemli yaşam döngüsü olduğu gerçeğini günümüze uyarlayarak ürettiği sanat eserlerinde yaşatmaktadır.

Details
Lot: 49 » PAINTING

Şener DEMİRKOL (1949)

Oil on canvas, 2000, Signed, 55 x 65 cm.

1974 İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar dan (Marmara Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi) mezun oldu. Yarımca Belediyesi tarafından düzenlenen Sanat Şenliği'nde resim dalında ödül aldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Niğde illerinde duvar resmi uygulamaları yaptı. İlk kişisel sergisini İstanbul Şehir Galerisi'nde açtı. 1979 İstanbul 3.Balkan Film Festivali "JENERİK" dalında büyük ödül. 1983 D.G.S. Galerisinde kişisel sergi ANKARA, Spor Karikatürleri dalında ödül aldı.

Details
previous
Go to Page: / 4
next